Hjälp för dig som sörjer | Abrahamssons Bouppteckningskonsult

Hjälp för dig som sörjer


Hem Hjälp för dig som sörjer

sorg

Du som precis har förlorat någon du älskar känner dig ofta så överväldigad av olika känslor att du inte vet hur du ska bära dig åt för att orka med. Förutom denna storm av känslor som sorg, saknad och kanske till och med ilska över det som hänt, är du dessutom tvungen att ta hand om pappersarbete. Det finns dock både personlig och praktisk hjälp att få.

Den personliga aspekten handlar om den hjälp du kan få för att hantera dina känslor, medan den praktiska hjälpen gäller pappersarbetet - den juridiska assistens som du kan få med detaljer som till exempel testamente, arvsrätt och bouppteckning.

För att må bättre

Det finns inget som kan göra att sorgen försvinner, men den behöver inte vara det som hindrar dig från att leva ditt liv. Med rätt hjälp kan du dra kraft av sorgen och använda den som ett verktyg för att växa som människa. Att kontakta någon professionell att prata med är sällan fel och gör att du får tala ut om det du känner, lära dig att erkänna dina känslor och på det sättet förstå hur du bäst kan hantera dem så att de berikar snarare än begränsar ditt liv. Det är coachens arbete att ställa rätt frågor, och sedan ge dig tid att tänka efter, tid att känna och sortera dina känslor. På det sättet kommer dina tankar att ledas in på nya banor, du kommer att få nya saker att tänka på och hjälp att må bättre.

Den juridiska aspekten

Du som behöver praktisk hjälp med detaljer som till exempel bouppteckning kan också få rätt hjälp. Bor du i Stockholm kan du kan vända dig till oss på Abrahamssons Bouppteckningskonsult och låta personalen ta hand om det hela åt dig. Du bör dock lägga följande på minnet;

  • Bouppteckningen ska lämnas in inom 4 månader efter att personen i fråga avlidit. Försäkra dig därmed om att du får hjälp i god tid.
  • Bouppteckningen ska innehålla de materiella och immateriella tillgångar som tillhört den avlidne, samt eventuella skulder.
  • I vissa fall behövs det även göras en bouppteckning på den avlidnes livskamrats tillgångar.